Testuitslagen

Er zijn testen die wij dagelijks uitvoeren en testen die wij een paar keer per week inzetten. Wij voeren sneltesten uit die binnen twee uur resultaat opleveren, terwijl andere testen enkele dagen in beslag nemen. De meeste testuitslagen zijn binnen een week bekend. Het kan voorkomen dat we bijzondere testen aan een ander laboratorium uitbesteden. Deze uitslagen laten soms iets langer dan een week op zich wachten.

 

Wachttijden

  • Microscopie De uitslag van dit deelonderzoek is in principe dezelfde dag bekend. Meestal wordt deze uitslag elke dag bij de (voorlopige) uitslag van het totale onderzoek gerapporteerd. 

 

  • Kweek en determinatie Afhankelijk van het type materiaal, duurt het één tot vijf dagen totdat de uitslag bekend is. Bij klinisch onderzoek ontvangt u elke dag een voorlopige uitslag.

 

  • Gevoeligheidsbepaling Het bepalen van de antibioticagevoeligheid van micro-organismen duurt, vanaf de isolatie van het micro-organisme, in principe één dag. Bij klinisch onderzoek ontvangt u elke dag een voorlopige uitslag.

 

  • Antigeenbepaling U ontvangt de uitslag nog dezelfde dag.

 

  • Antistofbepaling Dit onderzoek wordt iedere werkdag ingezet.

 

  • DNA/RNA-bepaling De uitslagen van testen op basis van DNA/RNA-bepaling zijn op werkdagen binnen 2 tot 24 uur bekend.

 

Communicatie testuitslagen

Wij bellen de onderzoeksuitslagen enkel en alleen door aan de aanvragende arts of specialist. Wij geven geen uitslagen aan patiënten. De (voorlopige) uitslagen worden ook in het patiëntendossier opgenomen.

Onderzoeksuitslagen kunt u zelf inzien via mijn.adrz.nl  U kunt hier inloggen met uw Digi-D en zo de uitslagen opzoeken.

 

Meetonzekerheden

Meetonzekerheden van kwantitatief gerapporteerde uitslagen kunnen opgevraagd worden.

Openingstijden

ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur

za 08.00 - 14.30 uur

zo 08.00 - 15.00 uur

Bent u huisarts en heeft u vragen over uitslagen of aanvragen dan kunt u op werkdagen van 8.00 tot 17.30h contact opnemen met Klant Contact Centrum (KCC) van Diagnovum: 088-0075402

Binnen openingstijden telefonisch bereikbaar voor bijzondere aanvragen, via 088-1254962 ( artsen-microbioloog) of 088-1254971 (immunoloog).

Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar voor bijzondere aanvragen, via 088-1250000 (vragen naar dienstdoende arts microbioloog of immunoloog).

MMI Laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie |  's-Gravenpolderseweg 114  |  4462 RA Goes  |  088-1254960
© 2024 MMI Lab | realisatie: tidi.nl