Wijziging afname voor MRSA-PCR (sneltest)

MRSA snel-diagnostiek wordt uitgevoerd bij patiënten die risico hebben gelopen op MRSA. De uitslag van deze test is binnen 3 uur bekend waarmee de duur van verpleging in isolatie aanzienlijk kan worden verkort.

Voor de afname van de MRSA PCR is vanaf heden een ander afnamemedium beschikbaar: de sneltest kan nu ook worden afgenomen m.b.v. een E-swab medium (voorheen BBL-medium). De E-swab werd reeds gebruikt voor afname van de MRSA kweek: u kunt nu dus voor PCR en kweek dezelfde afname swab gebruiken.

Graag willen we u erop attenderen dat naam, geboortedatum en herkomst (locatie van afname) genoteerd moeten worden op de E-swabs. Onvolledig aangeleverd materiaal of aanvraagformulieren waarbij gegevens ontbreken (zoals aanvragend arts, gevraagd onderzoek of aard/herkomst materiaal) geven vertraging in het proces. Graag uw aandacht hiervoor.

De test kan om logistieke redenen alleen worden ingezet op werkdagen voor 15.00 uur en in het weekend voor 10.00 uur. Buiten deze tijden wordt de test alleen uitgevoerd na overleg met de arts-microbioloog. Het is de verantwoordelijkheid van de aanvrager om het materiaal tijdig naar het Laboratorium MMI te transporteren of getransporteerd te krijgen. Het wordt aangeraden het onderzoek telefonisch aan te melden bij het secretariaat van het MMI op toestel 4960 of de pré analyse van het MMI op toestel 4972.

Meer informatie over de afname van materiaal voor MRSA-onderzoek kunt u vinden onder "Informatie voor aanvragers; afname lichaamsmateriaal" of klik hier.

 

Openingstijden

ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur

za 08.00 - 14.30 uur

zo 08.00 - 15.00 uur

Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar voor bijzondere aanvragen, via 088-1250000 (vragen naar dienstdoende arts microbioloog of immunoloog).

MMI Laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie |  's-Gravenpolderseweg 114  |  4462 RA Goes  |  088-1254960
© 2023 MMI Lab | realisatie: tidi.nl