Accreditatie ISO-15189

Internationaal kwaliteitskeurmerk voor Laboratorium voor MedischeMicrobiologie in Immunologie te Goes: het certificaat is binnen!

Het Laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie (LMMI) in Goes is sinds juli 2016 geaccrediteerd volgens de norm ISO 15189:2012. Het certificaat is een belangrijk internationaal keurmerk voor medische laboratoria. “We zijn ontzettend blij met en erg trots op dit behaalde resultaat”, aldus dr. Bram Diederen, hoofd LMMI. Ondanks de zeer turbulente tijden die het laboratorium heeft gekend zijn de medewerkers onverminderd in staat gebleken om de werkzaamheden naar een nog hoger niveau te tillen. “Een bijzonder groot compliment aan alle medewerkers van het LMMI in het algemeen, en Trees Vervenne (analist en kwaliteitsfunctionaris) in het bijzonder”, aldus Diederen

CCKL was de instantie voor kwaliteitsbevordering en accreditatie in medische laboratoria. CCKL maakt sinds 2008 deel uit van de Raad voor Accreditatie. Deze raad hanteert normen die zich onder meer richten op deskundigheid, onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Laboratoria die erkend zijn door ISO gaan zorgvuldig om met de aan hen toevertrouwde lichaamsmaterialen. Zij hebben een kwaliteitssysteem dat regelmatig wordt getoetst. Hierdoor zijn patiënten en zorgverzekeraars blijvend verzekerd van hoge kwaliteit. De komende jaren gaan de accreditaties van CCKL gefaseerd over op de Europese norm ISO 15189:2012. De medische laboratoria krijgen daarmee een accreditatie die ook een internationale reikwijdte heeft. Het laboratorium in Goes is een van de eerste Medische Microbiologische en Immunologische  laboratoria die een accreditatie volgens de ISO normering ontvangt.

 Diederen: “Nu is het zaak het huidige hoge niveau te handhaven, en in overeenstemming met de nieuwe visie voor het laboratorium, nieuwe technieken en testen snel te herintroduceren op het lab op eenzelfde hoog niveau. Ik heb met de huidige medewerkers en steun voor investeringen door de Raad van Bestuur ADRZ hier alle vertrouwen in”.

   400_certificering_laboratorium.jpg                  

Openingstijden

ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur

za 08.00 - 14.30 uur

zo 08.00 - 15.00 uur

Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar voor bijzondere aanvragen, via 088-1250000 (vragen naar dienstdoende arts microbioloog of immunoloog).

MMI Laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie |  's-Gravenpolderseweg 114  |  4462 RA Goes  |  088-1254960
© 2023 MMI Lab | realisatie: tidi.nl